Húsfőző üst tenyészeteknek

lara-baner-parak-steniatka-verzia2

 

Vasárnap Sebastián a családjával ellátogatott a testvéréhez, aki egy bully XL tenyészetet vezet. A gyerekek nagyon örültek, mert a bátyja szukája éppen kiskutyákat ellett. Sebastián azonban tudta, hogy a családi hangulaton kívül érdekes beszélgetés is vár rá az egyik legnépszerűbb webshopos termékükről, a húsfőző kazánról. Megérkezésük után a testvérek leültek a modern rattan székekbe, amelyeket a bátyja kényelmesen elhelyezett a pergola alatt, ahol rendszeresen kávézott és figyelte a kutyákat játék közben. Sebastián így megkezdte a beszélgetést az egyik legkedveltebb termékről – a húsfőző kazánról.

Személyes tapasztalat, miért nem mond le a bátyja a húsfőző kazánról

„Ez a kültéri húsfőző tényleg megváltoztatta az életem,” kezdte Sebastián bátyja. „Havonta egyszer, legfeljebb kétszer főzök benne, és napokra előre elkészítem az összes kutyaeledelt. Nincs többé koszos konyha, bűz, zsíros felület. Itt kint mindent meg tudok oldani.”

„Örülök, hogy ezt hallom,” bólintott Sebastián. „Pont ilyen helyzetekre kínáljuk a webshopunkban. Tudom, hogy az olyan tenyésztők, mint te, értékelni fogják.”

Hús a fagyasztóból egyenesen a kazánba

„Tudod, mi a legjobb?” folytatta a bátyja. „A húst egyenesen a fagyasztóból tehetem a kazánba. Nem kell kiolvasztani. Belerakom, meggyújtom a tüzet, és három óra múlva kész.”

„És mi van a parazitákkal?” érdeklődött Sebastián.

„Pontosan! Már volt problémám Trichinellával, azóta nem adok nyers húst. A hőkezelés elpusztítja a Toxoplasma-t, a Salmonellát, az E. coli-t... mindent. Ez biztos megoldás.”

A főzési folyamat lépésről lépésre

„Hogy néz ki a főzési folyamatod?” kérdezte Sebastián.

„Egyszerű. 100 literes kazánt használok, 80 kg húst teszek bele, vágóhídról vagy fagyasztva. A főzés kb. 3 óráig tart. Fél órával a vége előtt eloltom a tüzet, hogy ne főjön szét a hús. Nem fedem le fémfedővel, csak egy finom hálóval. Egy éjszakát hagyom kihűlni.”

Reggel porciózás és kész a hétre

„Reggel leülök, felvágom, kimérem az adagokat, becsomagolom, és megy vissza a fagyasztóba. Egy hétre nyugalom. A kutyák meg boldogok.”

„Nincs több adagolós főzés?”

„Nem. Az rémálom volt. Most egyszerre minden. És főleg, nincs szag a konyhában, nincs zsíros fal. A kültéri főzés teljesen más világ. Kikapcsolódás. Tüzet rakok, kávét iszom, és érzem, hogy valami értelmeset csinálok.”

A húsfőző kazán mint megoldás tenyésztőknek és háztartásoknak

„Sokan nem is tudják, mekkora különbséget jelenthet ez,” gondolkodott el Sebastián.

„Ezért kell magyarázni. A kazán ideális mindenkinek, aki több kutyát tart, tenyészetet vezet, és főtt étellel etet. Tiszta, gyors, biztonságos. Soha nem váltanék vissza.”

Mini útmutató minden kutyás gazdinak

„Írd bele a termékleírásba is a módszeremet, hadd lássák, hogy bárki meg tudja csinálni.”

  • Használj vágóhídról származó vagy fagyasztott húst
  • Ideális mennyiség: 80 kg egy 100 literes kazánban
  • A főzés kb. 3 óráig tart
  • 30 perccel a vége előtt fojtsd el a tüzet
  • Ne használj fémfedőt, inkább hálót vagy gézt
  • Reggel vágd fel, mérd ki, fagyaszd le

Előnyök, amiért a bátyja minden tenyésztőnek ajánlja a kazánt:

  • Nagy kapacitás, egyszerre több tíz kiló főzhető
  • Kültéri főzés = tiszta konyha
  • Parazita-mentes, biztonságos eledel
  • Kikapcsolódás a tűznél
  • Hatékony megoldás tenyésztőknek és otthonra is

„Több kutyát tartasz és naponta főzöl nekik? Hagyd abba. A húsfőző kazán időt, energiát és idegeket spórol meg. Próbáld ki, már az első főzés után nem akarsz majd mást,” jelentette ki Sebastián bátyja.